Irlannin susikoira

Irlannin susikoira on yksi maailman suurimmista koiraroduista ja tunnetaan sen majesteettisesta ulkonäöstä sekä ystävällisestä ja rauhallisesta luonteestaan. Tämä rotu on peräisin Irlannista, ja sen historia ulottuu tuhansien vuosien taakse. Irlannin susikoiria käytettiin alun perin metsästykseen, erityisesti susien jahtaukseen, mistä niiden nimi on peräisin. Nykyään ne ovat suosittuja seura- ja perhekoiria.

Ulkonäkö ja koko

Irlannin susikoira on erittäin suuri koira, jonka säkäkorkeus voi yltää jopa 81 senttimetriin tai enemmän. Niillä on voimakas ja lihaksikas rakenne, mutta niiden liikkeet ovat sulavia ja elegantteja. Turkin väri vaihtelee harmaasta ruskeaan, punaiseen ja mustaan, usein merkeillä. Turkki on suhteellisen lyhyt ja karhea, mikä vaatii säännöllistä harjausta.

Luonne ja käyttäytyminen

Irlannin susikoirat ovat tunnettuja rauhallisesta ja lempeästä luonteestaan. Ne ovat erittäin lojaaleja ja kiintyvät vahvasti perheeseensä. Vaikka ne ovat kooltaan suuria, ne ovat usein hyvin helliä ja rauhallisia, mikä tekee niistä erinomaisia perhekoiria. Niiden lempeä luonne tekee niistä myös sopivia lapsiperheille, vaikkakin niiden koon vuoksi on tärkeää valvoa niiden ja lasten vuorovaikutusta.

Aktiivisuustaso ja liikunta

Vaikka irlannin susikoira on suuri, se ei yleensä ole erityisen energinen. Niiden liikuntatarpeet ovat kohtuulliset, ja ne tyytyvät yleensä päivittäisiin kävelylenkkeihin ja leikkihetkiin. Suuren kokonsa vuoksi ne tarvitsevat kuitenkin tilaa liikkua, joten ne sopivat parhaiten kotiin, jossa on tilaa tai helppo pääsy ulkoilualueille.

Terveys ja hoito

Irlannin susikoirilla on taipumus tietyille terveysongelmille, kuten sydänsairauksiin, lonkkaniveldysplasiaan ja tietyntyyppisiin syöpiin. Niiden elinikä on tyypillisesti 6-10 vuotta, mikä on yleistä suurikokoisille roduille. Säännölliset eläinlääkärintarkastukset ja terveellinen ruokavalio ovat tärkeitä tämän rodun terveyden ylläpitämiseksi.

Yhteenveto

Irlannin susikoira on vaikuttava ja kaunis koira, joka sopii parhaiten omistajalle, jolla on tilaa ja aikaa omistautua tämän suuren ja ystävällisen jättiläisen tarpeisiin. Niiden lempeä luonne ja rauhallinen käyttäytyminen tekevät niistä erinomaisia perhekoiria, mutta potentiaalisten omistajien on oltava tietoisia niiden terveydenhoitoon ja liikuntatarpeisiin liittyvistä sitoumuksista.

Irlannin susikoira: Lisätietoa rodusta

Irlannin susikoira tuotteet koirienmaailma.fi ja Omalogo Oy yhteistyössä