Ajankohtaista

Suomen suosituimmat koirarodut

Ylläpito

Koirat ovat ihmisen parhaita ystäviä, ja niiden suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Suomessa koirarotujen suosio vaihtelee, mutta jotkut rodut ovat pysyneet suosituimpina vuodesta toiseen. Tässä artikkelissa tarkastelemme Suomen suosituimpia koirarotuja vuonna 2021.

10. Karkeakarvainen mäyräkoira

Karkeakarvainen mäyräkoira on metsästyskoira ja seurakoira samassa paketissa. Vuonna 2021 rekisteröitiin 866 karkeakarvaista mäyräkoiraa, kun taas vuonna 2020 niitä rekisteröitiin 689 kappaletta12.

9. Jackrussellinterrieri

Jackrussellinterrieri on nuori koirarotu, jolla on jo melkoinen määrä faneja. Se on eloisa, valpas ja toimelias terrieri, joka haluaa olla kaikessa mukana2.

8. Kääpiösnautseri

Kääpiösnautserissa on paljon pienessä paketissa: älykkyys, hellyys, ekstroverttiys, huumori ja persoona, joka on ainakin kaksi kertaa suurempi kuin koira itse2.

7. Suomenajokoira

Suomenajokoira on kotimainen, Suomen suosituimpiin rotuihin kuuluva koirarotu, jota käytetään lähes pelkästään jäniksen tai ketun ajometsästykseen2.

6. Saksanpaimenkoira

Älykäs ja monipuolinen saksanpaimenkoira on vuodesta toiseen yksi suosituimmista koiraroduista. Järkkymätön luottamus ja lojaalius omistajaansa kohtaan sekä palava halu toimintaan tekevät siitä loistavan työkoiran2.

5. Shetlanninlammaskoira

Shetlanninlammaskoira eli sheltti tunnetaan pitkästä kauniista turkista. Shetlanninlammaskoiran suosio perustuu siihen, että se täyttää toiveet niin uskollisesta perheenjäsenestä kuin aktiivisesta lenkkikaverista2.

4. Kultainennoutaja

Hurmaavaluontoinen kultainennoutaja on yksi maailman suosituimmista koiraroduista. Kultainennoutaja on kaikkien kaveri – se tervehtii niin tuttuja kuin tuntemattomiakin innokkaasti häntä heiluen2.

3. Jämtlanninpystykorva

Jämtlanninpystykorva eli jämtti tunnetaan parhaiten Ruotsin kansallisrotuna. Hirvikoirarotu pitää tiukasti pintansa suomalaisten suosiossa2.

2. Suomenlapinkoira

Suomenlapinkoiran alkuperäinen käyttötarkoitus on poropaimennus, mutta nykyään se on myös yksi Suomen suosituimmista seura- ja harrastuskoirista2.

1. Labradorinnoutaja

Kärkeen kiri tänäkin vuonna labradorinnoutaja. Labradorinnoutajalla on aktiivisen ja lempeäluonteisen koiran maine täysin ansaitusti. Labradorinnoutajat ovat innokkaita, miellyttäviä ja ystävällisiä niin ihmisiä kuin muita eläimiä kohtaan2.

Lähteet:

Footnotes

  1. Kennelliitto
  2. Kotiliesi 2 3 4 5 6 7 8 9 10