Ajankohtaista, Luettavaa

Puolet suomalaisista toivottaa lemmikit tervetulleiksi työpaikalle – Edgard & Cooper etsii Vuoden toimistokoiraa 2020

Ylläpito

Ei kommentteja

Noin puolet suomalaisista toivottaa lemmikit tervetulleiksi työpaikoille työyhteisö huomioiden, selviää eläintenruokavalmistaja Edgard & Cooperin teettämässä kyselyssä. Nyt etsitään vuoden toimistokoiraa – ilmianna oman työpaikkasi nelijalkainen vierailija!

Toimistokoirat ovat jo yleinen näky monella työpaikalla. Eettistä ja ekologista koiran- ja kissanruokaa valmistavan Edgard & Cooperin teettämän kyselyn mukaan noin puolet suomalaisista hyväksyy lemmikit työpaikoille, kunhan työyhteisö huomioidaan.

Lähes puolet, 42 prosenttia suomalaisista sallii lemmikkien tuomisen rajattuun tilaan ja työtovereiden allergiat huomioon ottaen. Varauksetta karvakaverit hyväksyy työpaikoille noin kahdeksan prosenttia suomalaisista. Vain poikkeustapauksissa eläimet päästäisi toimistolle reilu neljännes, ja lähes vastaava joukko, noin 24 prosenttia, ei toivoisi niitä töihin lainkaan.

Positiivinen vaikutus ilmapiiriin

Brändijohtaja Maaike Pieters Edgard & Cooperilta toteaa, että työkulttuuri muuttuu koko ajan lemmikkiystävällisemmäksi. Monilla työpaikoilla toimistokoirat edustavat jo yritystä sosiaalisen median kanavissa. Lemmikeillä on suotuisia terveysvaikutuksia, ja usein ne rentouttavat työyhteisön ilmapiiriä.

-Eläinten rapsuttelu laskee verenpainetta ja stressitasoja, ja koiran kanssa ulkoilu tauottaa työtä ja lisää vireyttä. Näin lemmikit voivat vaikuttaa positiivisesti jopa yrityksen tuottavuuteen, Pieters pohtii.

Hän muistuttaa, että vaikka moni lemmikki viihtyy päivän paremmin ihmisten seurassa kuin yksin kotona, kaikille työpaikoille eläimet eivät sovi. Toimistokoiran tulee sopia luonteeltaan ja käytökseltään työpaikalla oleskeluun, ja sen hyvinvoinnista on huolehdittava. Koira tarvitsee oman paikan esimerkiksi omistajansa työhuoneessa, jossa se voi levätä sekä viettää päivän vapaasti stressaantumatta.

Pieters neuvoo linjaamaan selkeät säännöt eläinystävien vierailuille. Niitä ei kannata tuoda allergisten tai eläimiä pelkäävien lähelle. Myös hygienia ja lisäsiivouksen tarve on hyvä huomioida.

-On tärkeää saada koko työyhteisön hyväksyntä esimerkiksi sille, mihin tiloihin lemmikki on tervetullut ja missä sen ruuat ja ruokakupit säilytetään. Esimerkiksi jos toimistolla on useita kerroksia, voidaan sopia, että lemmikkejä tuodaan vain yhteen kerrokseen, Pieters ehdottaa.

Ilmoita työyhteisösi koira Vuoden toimistokoira 2020 -kilpailuun

Edgard & Cooper etsii nyt Vuoden toimistokoiraa 2020. Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin toimistokoirien positiivisia vaikutuksia ja kannustaa yrityksiä avaamaan toimistonsa lemmikeille. Kilpailuun voi ehdottaa omalla työpaikalla vierailevaa toimistokoiraa ajalla 5.–29.2.2020. Vuoden toimistokoira -tittelin valitsee Edgard & Cooper yhteistyössä viestintätoimisto OSG Viestinnän kanssa. Voittajakoira palkitaan Edgard & Cooperin tuotteilla.

Näin osallistut kilpailuun:

1.Julkaise yrityksenne Facebook- tai Instagram-tilillä kuva toimistokoirastanne työpaikalla.

2. Kerro kuvan yhteydessä:

– miten toimistokoiranne on muuttanut työyhteisöänne paremmaksi
– miten koira lisää hyvinvointia työpaikallanne
– mikä tekee juuri teidän toimistokoirastanne Vuoden toimistokoiran.

3. Käytä hashtageja #vuodentoimistokoira ja #edgardcooper.

4. Seuraa @edgardcooper Instagramissa ja Facebookissa.

Tutkimuksesta:

SynoInternational suoritti Edgard & Cooperin tilaaman kyselytutkimuksen elokuussa 2019. Kyselyyn vastasi 1 008 henkilöä, ja vastaajien ikähaarukka oli 18–80 vuotta. Kyselytutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa lemmikkieläimiin liittyviä mielipiteitä ja asenteita.

Jätä kommentti