Ajankohtaista

Prima Pet Premium osti Kennelpakaste Oy:n lemmikkien raakaruokavalmistuksen

Ylläpito

Paikallinen ruoka on nouseva trendi myös lemmikkieläintuotteissa 

Tamperelainen Prima Pet Premium Oy on ostanut Sastainvest Oy:ltä enemmistön lemmikkieläinruokia valmistavasta Kennelpakaste Oy:stä. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa. 

Kuvassa vasemmalta Prima Pet Premium Oy:n toimitusjohtaja Petri Tiitola, Kennelpakaste Oy:n toimitusjohtaja Mikko Rajala sekä Sastainvest Oy:n hallituksen puheenjohtaja Petri Holappa. 

–Tämä yrityskauppa tukee luontevasti kasvustrategiaamme ja laajentumista uusiin tuoteryhmiin sekä kotimaiseen tuotantoon. Olemme pitkään etsineet Suomesta sopivaa ostokohdetta ja samalla kartoittaneet myös uuden valmistusyksikön perustamista. Kennelpakaste Oy:n kohdalla kaikki palaset loksahtivat luontaisesti kohdalleen ja näemme yhdistymisessä pelkästään positiivisia synergioita, kertoo Prima Pet Premium Oy:n toimitusjohtaja Petri Tiitola

Kennelpakaste Oy on vahva toimija erityisesti pakastetuissa koirien- ja kissojenruuissa sekä kuivatuissa eläintenosissa, kuten possunkorvissa. Kennelpakaste tulee jatkamaan kaupan myötä omana yrityksenään ja tuotemerkkinä. Lemmikkieläintuotteet ovat yksi päivittäistavarakaupan nopeinten kasvavia tuoteryhmiä. Paikallisuus ja lyhyemmät logistiset kanavat ovat nouseva trendi myös tässä tuotekategoriassa samaan tapaan kuin ihmisten ruuissa. 

– Seuraamme aktiivisesti lemmikkieläinalan trendejä ja haluamme vastata kuluttajakysyntään laadukkailla tuotteilla. On hienoa, että saamme nyt yrityksellemme oman kotimaisen hankintakanavan. Koiratuotemerkkimme Hau-Hau Champion tulee saamaan täysin uusia tuotteita Kennelpakasteen valikoimasta, toteaa Prima Pet Premium Oy:n operatiivinen johtaja Timo Pärssinen.

Kennelpakasteelle kaupan odotetaan tuovan lisää rekrytointeja

– Kaupan myötä Kennelpakaste Oy saa taustalleen merkittävänalalla olevan toimijan ja uusia myyntikanavia. Uskon, että tämä mahdollistaa Kennelpakasteelle tärkeän kasvupyrähdyksen ja investointimahdollisuuksia niin laitteistoihin kuin myös henkilökunnan määrään, arvioi Sastainvestin hallituksen puheenjohtaja Petri Holappa.

Prima Pet Premium Oy on tänä vuonna 20 vuotta täyttävä tamperelainen lemmikkieläintuotteita maahantuova ja valmistava yritys. Sen liikevaihto vuonna oli viime vuonna 33 miljoonaa euroa. Yritys toimii tällä hetkellä Suomessa, Virossa, Ruotsissa ja Puolassa. Lisäksi se vie tuotteitaan yli 20 maahan ympäri maailman. Suomessa yritys työllistää noin kuusikymmentä lemmikkieläinalan osaajaa. Yrityksen tuotemerkkejä ovat muun muassa Hau-Hau Champion, PrimaCat ja PrimaDog.