Ajankohtaista

Miten hyönteiset ja lajille soveltuva koirien ruoka kulkevat käsi kädessä?

Ylläpito

Ei kommentteja

Koirat ovat puoliksi lihansyöjiä, ja ne tarvitsevat ravinnokseen riittävän määrän eläinrasvoja ja -proteiineja. Ruoan ei kuitenkaan tarvitse sisältää lihaa tai kalaa näiden ravintoaineiden saamiseksi. Mahdollinen vaihtoehto ovat hyönteiset. Tämä saattaa kuulostaa aluksi oudolta, ja voi vaatia totuttelua. Todellisuudessa tämä epätavallinen raaka-aine sopii kuitenkin oikein hyvin koirien lajiruoaksi.

Voivatko hyönteiset toimia koirien täysipainoisena proteiinin lähteenä?

Mustasotilaskärpänen (Hermetia illucens), jota Bellfor käyttää viljattomassa koiranruoassa, on laadukas proteiinien lähde. Hyönteisproteiini sisältää kaikki välttämättömät aminohapot. Sen biologinen arvo on erityisen korkea, ja koirat voivat sulattaa sen hyvin.

Sillä ei myöskään ole käytännössä lainkaan allergisoivaa vaikutusta. Tämän ansiosta se on helposti sulavaa myös allergisille ja ravitsemuksellisesti herkille koirille. Myös koirat, joilla on ravitsemusongelmia, kuten IBD tai gastriitti, voivat hyötyä siirtymisestä tähän hyvin siedettävään proteiinilähteeseen.

Ympäristöystävällinen raaka-aine

Lihantuotannolla on tunnetusti valtava vaikutus ympäristöön. Lihapohjaisen koiranruoan antaminen vaikuttaa väistämättä negatiivisesti koirien ekologiseen tassunjälkeen. Hyönteispohjaiseen ruokaan siirtyminen tarjoaa ympäristötietoisille koiranomistajille mahdollisuuden muuttaa nelijalkaisen ystävänsä ruokavaliota kestävämmäksi.

Hyönteisten viljely kuluttaa vähemmän resursseja kuin perinteinen karjankasvatus. Hyönteiset eivät myöskään tuota metaania ruoan sulattamisen yhteydessä. Metaani on erityisen ongelmallista naudanlihan tuotannossa. Märehtijät, joita on maailmassa lähes miljardi, tuottavat valtavia määriä tätä kasvihuonekaasua. Metaani on noin 25 kertaa haitallisempaa ilmastolle kuin hiilidioksidi. Hyönteiset ovat siis myös ilmaston kannalta erinomainen valinta.

Hyönteisiä sisältävä koiranruoka: kaikki riippuu koostumuksesta

Laatua arvioitaessa ei tietenkään riitä, että tarkastellaan vain yhtä ainesosaa. Jotta varmistetaan tarpeiden mukainen ravintoaineiden saanti, ruoan koostumuksen on oltava kokonaisuudessaan tasapainoinen. Valitettavasti tilanne ei ole läheskään sama kaikissa tarjolla olevissa tuotteissa. Jotkut hyönteispohjaiset koiranruoat sisältävät vain pienen määrän hyönteisproteiinia. Vaikka tämä voi kuulostaa hyvältä, ei tämä takaa tasapainoista ruokavaliota.

Jos haluat siirtyä käyttämään hyönteisiä sisältävään ruokaa, varmista että ruoka on valmistettu laadukkaista raaka-aineista. Kaikki Bellfor-koiranruoat ovat tällaisia. Viljan sijasta jotkin tuotteet koostuvat linsseistä, jotka ovat hyvin sulavia ja ravinteikkaita hiilihydraattilähteitä. Bellfor-ruoissa ei myöskään ole keinotekoisia maku- tai säilöntäaineita.

Bellfor-koiranruoan tasapainotettu koostumus on kehitetty yhdessä eläinlääkäreiden kanssa. Huolellisesti valitut raaka-aineet ja korkea mustasotilaskärpästen määrä varmistaa, että koirasi saa ruoasta riittävän määrän eläinproteiineja ja muita elintärkeitä ravintoaineita.

Yhteenveto: hyönteispohjainen koiranruoka

Hyönteiset ovat erinomainen vaihtoehto lihalle ja kalalle. Koirat saavat niistä erinomaisesti eläinproteiineja, joka vastaa niiden tarpeita. Innovatiivisen raaka-aineen etuna on muun muassa se, että ruoka on hyvin sulavaa ja sopii myös esimerkiksi ruoka-aineallergisille koirille. Hyönteiset keräävät pisteitä myös vastuullisuudesta. Ilmastonmuutoksen aikakaudella ja kun otetaan huomioon tehdaskasvatukseen liittyvät suunnattomat ympäristöhaitat, ruoan vastuullisuus on epäilemättä tärkeä peruste siirryttäessä käyttämään hyönteisiä koirien tarvitseman proteiinin lähteenä.

Jätä kommentti