Ajankohtaista

Lemmikit saavat tänä jouluna lahjoja – joka kolmas suomalainen muistaa paketilla

Ylläpito

Lemmikkieläinten joulu on kaupallistunut viime vuosina. Jo lähes kolmannes suomalaisista ostaa lemmikilleen joululahjan, selviää koiran- ja kissanruokavalmistaja Edgard & Cooperin teettämästä kyselystä. 

Eettistä ja ekologista eläintenruokaa valmistavan Edgard & Cooperin teettämän kyselyn mukaan reilut 30 prosenttia suomalaisista antaa lemmikilleen joululahjan. Suosittuja lahjoja ovat lelut, herkut ja uudet lemmikkitarvikkeet. Herkkuja sisältävät joulukalenterit ja lemmikin kuvauttaminen joulukorttiin ovat yleistyneet. Kaupoista löytyy jopa eläinten tonttulakkeja sekä omistajalle ja lemmikille samanlaisia jouluneuleita.

Eläinlääkäri Bo Vanbeselaere Edgard & Cooperilta toteaa, että jouluhemmottelu on lähtökohtaisesti harmitonta hupia. Eläimet eivät joulua ymmärrä, mutta ne ovat tärkeitä perheenjäseniä, joiden huomioiminen on omistajilleen tärkeää. Joululahjat tuottavat antamisen iloa, ja omistajan hyvä mieli heijastuu lemmikkiin.

– Paras joululahja on kuitenkin aineeton: kiireetöntä aikaa ja tekemistä, vaikkapa pitkiä kävelyjä ja leikkejä yhdessä. Eläin ei kaipaa kilpavarustelua, tärkeintä on sen hyvinvointi, Vanbeselaere toteaa.

Koirat ja kissat osallistuvat mielellään lahjojen paketointiin ja avaamiseen. Eläinlääkäri kehottaa tarkkaavaisuuteen teräväreunaisten lahjanarujen ja -papereiden sekä teipinpätkien suhteen, sillä ne päätyvät helposti lemmikin suuhun. Narut voivat rikkoa suolenseinämän tai aiheuttaa suolitukoksen.

Tietoa kyselytutkimuksesta:

SynoInternational suoritti Edgard & Cooperin tilaaman kyselytutkimuksen marraskuussa 2019. Kyselyyn vastasi 1 005 henkilöä, ja vastaajien ikähaarukka oli 18–80 vuotta. Lemmikkieläimen ilmoitti omistavansa noin 56 prosenttia vastaajista. Noin 15 prosenttia vastaajista ei aio hankkia lahjaa nelijalkaiselle ystävälleen, ja reilu kymmenesosa vastaajista ei vielä tiennyt, ostaako lahjan vai ei. Kyselytutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa, kuinka yleistä joululahjojen ostaminen lemmikeille Suomessa nykyään on.

Tietoa Edgard & Cooperista:

Edgard & Cooper lanseerasi maailman ensimmäisen luontoystävällisesti pakatun kuivanappulan, joka sisältää paljon tuoretta lihaa, kalaa ja vihanneksia. Sataprosenttisesti biohajoavien säkkien lisäksi se käyttää ainoastaan kierrätettäviä tölkkejä ja purkkeja säilykevalikoimassaan.

Edgard & Cooper perustettiin Belgiassa vuonna 2014. Louis ja Koen ystävystyivät yliopistossa, ja heitä yhdistää rakkaus yrittäjyyteen sekä koiriinsa Edgardiin ja Cooperiin. Turhautuneina maistuvien ja terveellisten vaihtoehtojen puuttumiseen lemmikkien valmisruokatarjonnasta he päättivät luoda tuoreuteen ja ravitsevuuteen perustuvan tuotevalikoiman. Tavoitteena oli pitää koirat terveinä ja onnellisina ravinnon maittavuutta unohtamatta. Lopputuloksena oli koiranruokavalikoima, johon lemmikit, omistajat ja planeettamme voivat olla tyytyväisiä.

Yritys haluaa tehdä bisnestä sydämellä ja lahjoittaa siksi kymmenen prosenttia tuotostaan koirien hyväksi tehtävään työhön. Tähän mennessä Edgard & Cooper on lahjoittanut 35 000 euroa koirien hyväntekeväisyyteen.

https://fi.edgardcooper.com/