Ajankohtaista

Lemmikit mukana lomalla – kasvava trendi näkyy myös Ruissalon Kylpylässä

Ylläpito

Lemmikit lähtevät mukaan lomalle yhä useammin, eikä trendi ole jäänyt huomaamatta Turussa Ruissalon Kylpylässäkään. Heinäkuisen kyselyn mukaan jopa 59% asiakkaista kertoi lemmikkiystävällisyyden vaikuttavan kohteen valintaan paljon. Ruissalossa lemmikkiasiakkaisiin on kiinnitetty huomiota monin tavoin, ja luonnon keskellä sijaitseva kohde on etenkin koiranomistajien suosiossa.

Lemmikit mukaan lomalle yhä useammin

Suomalaiset ovat lemmikkikansaa – Tilastokeskuksen mukaan noin 35 prosentilla kotitalouksista on joku lemmikkieläin ja määrä on kasvussa. Pelkästään koiria on Suomessa jo noin 700 000 ja kissoja arviolta jopa 1,3 miljoonaa. Ei olekaan yllättävää, että myös lemmikkien kanssa matkustaminen on yhä kasvava trendi. Mm. TripAdvisor-matkailusivuston tekemässä kansainvälisessä tutkimuksessa 53% vastaajista kertoi matkustavansa lemmikin kanssa, ja mikä merkittävintä, 52% kertoi lomailevansa vain lemmikkiystävällisessä kohteessa.

Myös Ruissalon Kylpylässä tämä ilmiö tunnistetaan. ”Lemmikit ovat meillä tuttu, ja mieluisa näky”, hymyilee kylpylän vastaanottopäällikkö Sini Koponen. Kylpylän heinäkuussa 2019 tekemä asiakaskysely noudattaa kansainvälistä trendiä: vastaajista 59% kertoi lemmikkiystävällisyyden vaikuttavan lomakohteen valintaan paljon ja 32% jonkin verran. ”Matkakohteille lemmikkien huomioiminen ei ole mikään ihan vähäpätöinen juttu”, Sini summaa.

Ulkoilumaastoja ja lemmikkiystävällisyyttä arvostetaan

Hyvät ulkoilumaastot olivat vastaajille ylivoimaisesti tärkein tekijä lomakohdetta valittaessa. ”Monille Ruissalo on oiva valinta juuri tästä syystä”, Sini kertoo, ja lisää, että Ruissalon Kylpylä on tunnettu sijainnistaan luonnon ja lenkkipolkujen keskellä. Muutama vuosi sitten Kylpylä myös rakennutti yhteistyössä Turun kaupungin kanssa Ruissalon saareen, kylpylän läheisyyteen koirapuisto Vikkelän. ”Koirapuisto on todella kiva lisä, sillä olemme luonnonsuojelualueella, missä koiria ei voi päästää vapaana juoksemaan”, Sini mainitsee. Ruissalosta löytyy myös yksi kaupungin virallisista koirauimarannoista.

Kyselyssä heti kakkostoiveeksi nousi mahdollisuus ottaa lemmikki mukaan esimerkiksi kahvilaan tai terassille. ”Ruissalossa tilanne on tämän suhteen hyvä”, Sini kertoo. ”Meillä lemmikit ovat tervetulleita terassille ja kahvilaan, ja saarella on myös esimerkiksi kahvilat Honkapirtti ja Vanha Tammi, joihin voi mennä karvaisenkin kaverin kanssa lounaalle ja kahville”.

Myös huonetta aulakerroksessa sekä lemmikin tervetuliaispakettia huoneessa arvostettiin. Lisäpalveluiden suhteen vastaajat eivät olleet kovin vaativia – esimerkiksi apua ulkoiluttamisessa tai mahdollisuutta ostaa lemmikille ruokaa hotellilta ei koettu kovin tarpeelliseksi. Tämän Sini ymmärtää hyvin: ”Vastaukset osoittavat, että lomalle tullaan viihtymään lemmikin kanssa. Hoitoa ei haluta ulkoistaa, sillä onhan lemmikki yksi perheenjäsenistä, myös matkalla.”

Kyselyssä oli mahdollisuus kertoa myös terveisiä tai muita toiveita kylpylälle. Näissä avoimissa vastauksissa korostui kohteen yleisen lemmikkiystävällisen tunnelman tärkeys, mistä kylpylä saikin kiitosta. ”Lemmikkien huomiointi taitaa tulla meiltä aika luonnostaan”, Sini pohtii, ”vastaanoton työntekijöistä nimittäin kaikilla paitsi yhdellä on lemmikki, ja se yksikin potee kovaa koirakuumetta”, hän nauraa.

Vinkit rentoon hotellilomaan lemmikin kanssa

Lemmikin kanssa matkustaessa kannattaa muistaa, että eläimellekin matka voi olla rasittava ja uusi ympäristö jännittävä. Sekin tarvitsee siis lepoa ja rauhaa. Huomioi ainakin nämä asiat:

• Varaa matkaan riittävästi aikaa ja jalottelutaukoja.
• Oma lelu tai peitto tuo turvaa vieraassa ympäristössä. Vesikuppi löytyy lemmikkihuoneesta valmiina, samoin pyyhe ja tervetuliaispaketti, joka sisältää herkkuja ja kakkapusseja.
• Tutustu hotelliin ja sen ympäristöön lemmikkisi kanssa. Lemmikkihuoneessa on esite lähistön palveluista ja lemmikkiystävällisistä kohteista – mm. kahvilat Honkapirtti ja Vanha Tammi Ruissalossa toivottaa lemmikit tervetulleiksi.
• Ethän jätä lemmikkiä yksin huoneeseen pitkiksi ajoiksi. Käytä ”lemmikki huoneessa” -kylttiä huoneesi ulkopuolella, jotta henkilökunta osaa varoa erityisesti vikkeliä karkulaisia.

Lähde: STT