Luettavaa

Lemmikeistä

Toimittaja

Sinilevä voi pahimmillaan aiheuttaa koiralle tai kissalle hengenvaarallisen myrkytyksen

Sinilevät runsastuvat yleensä loppukesällä. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla Suomen merialueilla havaittiin paikoitellen vähän sinilevää. Järvillä sinilevähavaintoja on toistaiseksi tehty vain kaksi. Nyt kannattaa kuitenkin jo valpastua ja harkita, mihin laskee lemmikkinsä juomaan ja uimaan.

Lue juttu loppuun kokonaan kissojenmaailma.fi -verkkosivuilta.

Lemmikit

Lemmikkieläimenä pidetään tavallisesti koiraa, joita on n. 700 000 yksilöä Suomessa,  650.000 lemmikkeinä.  Koiraroduista labradorinnoutaja on suosituin koira ja niitä on yli 2000 yksilöä. Jämtlanninpystykorva on toiseksi yleisin ja sitten saksanpaimenkoira. Koirat voivat olla myös erä- tai palvelukoiria, jotka vaativat paljon työtä pennusta pitäen. Koiran kouluttaminen palvelutehtävään on myös  kallista , hyvinkin 50 000 euroa. Metsästykseen koulutetun koiran pitää kiintyä omistajaansa, jotta se itsenäistyy ja uskaltautuu kauemmas isännästään metsästysvietin herätessä. 

Lue juttu loppuun lemmikit24.fi verkkosivuston artikkelista.

Heijastin voi pelastaa koiran hengen

Omistajan vierellä kulkeva koira voi ilman heijastinta tai turvavaloa jäädä autoilijalta huomaamatta syksyn pimeään aikaan. Siksi sekä omistajalla että koiralla on tärkeää olla heijastin tai turvavalo käytössä ainakin pimeään aikaan liikuttaessa. Agria Eläinvakuutus listaa vinkkejä miten liikkua koiran kanssa turvallisesti vuoden pimeään aikaan.

Syksyn pimeinä iltoina ja aamuina koiran havaitseminen liikenteessä on vaikeaa, jos koiralla ole heijastinta tai huomio- tai vilkkuvaloa – erityisesti, jos koiralla on musta tai tumma turkki.

Lue juttu loppuun meidän aikasemmin julkaisemasta artikkelista.


Muuta luettavaa muualta

Tiedätkö kuka on on Essi Unkuri?

Essi Unkuri on suomalainen näyttelijä, malli ja kauneuskilpailija. Hän voitti Miss Suomi 2021 -kilpailun. Hän kertoi uutisen, että hän on runway mallina Milanon muotiviikolla vuonna 2022.