Luettavaa

Koirat ja luontaistuotteet

Ylläpito

Ei kommentteja

Kuinka itse huolehdit koirasi hyvinvoinnista? Onko koirasi sinulle ystävä, josta huolehdit kuin omasta perheenjäsenestäsi, vai onko se vain eläinlemmikki, joka pitää ruokkia ja välillä käyttää ulkona?

Koiranomistajia on varmasti montaa tyyppiä ja sitä kautta myös koirat ovat kehittyneet moneen suuntaan. On luonnollista, että myös koirien käyttämät tuotteet ja syömät ruoat ovat kehittyneet vuosien varrella, eikä aina parempaan suuntaan. Monesti ruokien ja tuotteiden valmistajille on pääosassa voiton tuottaminen, ja silloin pitää jossain valmistusvaiheiden osissa pyrkiä säästöihin. Mutta miten sinä autat koirakaveriasi voimaan hyvin?

Koirien omat luontaistuotteet

Miten sitten ihmisille tarkoitetut tai suunnatut luontaistuotteet voisivat toimia myös koirille? Varmasti ainakin osa tuotteista ovat sellaisia, joista voisi olla koirille ja muillekin kotieläimille hyötyä vastustuskyvyn vahvistamisessa.

Esimerkiksi miten uusi trendituote CBD-öljy vaikuttaa koirille? Mitä CBD-öljy itseasiassa on, ja miksi sen on niin trendaava, klikkaa tästä lisätietoihin.

CBD-öljy koirille tai kissoille tulisi olla 100 % orgaanisesta hampusta valmistettua ja nimenomaan suunniteltu eläintenkäyttöön. Siinä ei saa olla lisäaineita, tai keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Eläimille myytävissä tuotteissa on hyvä olla selkeästi määritellyt annosmäärät koirien koon mukaisesti. Tuotteet yleensä sisältävät CBD-öljyn lisäksi myös mm. oliiviöljyä, kalaöljyä sekä vitamiineja, kuten E-vitamiinia.

Tutkittua vai mutu-tietoa

Koska CBD ja kannabioidit ovat enemmän USA:ssa tutkittuja kuin Euroopassa, myös monet koiriin liittyvät tutkimukset ja tulokset tulevat sieltä. Ihan hirveästi ei CBD-öljyjen vaikutuksista koiriin tiedetä, tai mitä ne aiheuttavat ja Maerican Kennel Club on omassa tiedotteessaan maininnut, että virallisia tutkimuksia koirista ja CBD-öljyistä ei ole tehtyä ainakaan vuoteen 2019 mennessä.

CBD-öljystä ja koirista on kuitenkin jonkun verran kerättyä tietoa siinä mielessä, että ne koirien omistajat ovat kertoneet käytöstä. Omistajat ovat antaneet öljyä kipeänä olleille koirille, joilla on ollut lihaskipua ja omistajat ovat kertoneet, kuinka se on ainakin näyttänyt auttavan koiria. Myös koirien rauhattomuuteen on saatu apua CBD-tuotteista.

Koska CBD-tuotteesta puuttuu THC eli huumaava aine, eivät tutkijatkaan ole aivan yksiselitteisesti pystyneet kertomaan miksi CBD-tuotteiden kannabioidit auttavat ihmisiä ja koiria, ja miksi käyttäkäkohtaiset erot voivat olla huomattavia. Monesti tullaan siihen perustavanlaiseen tilanteeseen, että jokainen meistä on yksilö, niin ihmisenä kuin koirana ja jokaisen keho toimii hieman erilailla.

Kokeile aivan kuin kokeilisit itse

CBD-öljyn on kerrottu auttavan myös koirilla, jotka pelkäävät pimeää(!). USA:n ruoka ja lääkeainevierasto ei ole vuoteen 2019 mennessä antanut lupaa antaa CBD-tuotteita suoraan koirille, tai antanut mitään annosohjeita. Jos siis kokeilet CBD-öljyä oman koirasi kanssa, aloita mahdollimman pienestä annostelusta ja seuraa tarkasti miten koirasi käyttäytyy lääkkeeseen.

Jos oma eläimesi kokee stressiä, ahdistusta tai kipua, on CBD-öljy eläimille mahdollinen apu moneen eri tilanteeseen. CBD-öljystä ei ole apua vain eläimen fyysisiin vaivoihin, vaan siitä voi olla apua myös mielenterveyden ongelmiin ja käytöshäiriöiden hallitsemiseen, mutta seuraa koirakaveriasi tarkasti, jos päätät kokeilla CBD-öljyä.

Keskustele oman eläinlääkärisi kanssa

CBD-tuotteita on kuitenkin markkinoilla, jotka ovat nimenomaan eläimille tarkoitettuja. Mutta kuten meillä ihmisilläkin, ei olisi pahitteeksi jutella öljyn käytöstä ensin myös oman koirasi eläinlääkärin kanssa, joka tuntee koirasi ja sen historian.

CBD-tuotteet auttavat todennäköisesti tukemaan eläinkaverisi immuunijärjestelmää ja auttaa myös koiraa rauhoittumaan ja rentoutumaan ilman mitään lääkkeitä tai huumaavia aineita. Se saattaa oikeasti auttaa kroonisiin kiputiloihin ja vähentää koiran ahdistusta ja stressiä. CBD-tuote voi auttaa koiraasi liikkumaan aktiivisemmin ja se tukee terveellistä ruoansulatusta.

Jätä kommentti