Ajankohtaista, Luettavaa

Koiran kouluttaminen ihmisen ominaishajun tunnistamiseen ja etsintään

Ylläpito

Tunnistusetsintäkoirat-teos sopii sekä ammattikäyttöön että kotikoirakoille. Kuvitettu, havainnollinen oppikirja perustuu uusimpiin tutkimuksiin ja ammattilaisten tietotaitoon.

Tunnistusetsintäkoira osaa erottaa ihmisen ominaishajun muista hajuista ja etsiä kyseistä ihmistä sen perusteella. Hyvin koulutetulla tunnistusetsintäkoiralla on mahdollisuus onnistua jopa silloin, kun ihmisen katoamisesta on kulunut aikaa ja katoamisalue on muiden ihmisten tallaama. 

Uutuuskirja Tunnistusetsintäkoirat opastaa tunnistusetsintäkoiran koulutukseen perusteellisesti ja havainnollisesti valokuvien ja harjoitusten avulla. Koulutuksen perusteista siirrytään hajutunnistukseen, kohdehajuisten esineiden etsimiseen ja lopulta ihmisen yksilöllisen jäljen tunnistamiseen niin maastossa kuin taajamassa. 

Kattava teos perustuu tuoreimpiin tutkimuksiin sekä tunnistusetsinnän ammattilaisten ja harrastajien kokemuksiin. 

Kirja sopii erinomaisesti eläintenkouluttajien sekä virkakoiranohjaajien perusoppikirjaksi. Kirjan harjoitukset soveltuvat kaikille koirakoille koiran rodusta tai taitotavoitteesta riippumatta. 

Ilkka Hormila toimi yli 40-vuotisen poliisiuransa aikana partiokoiranohjaajana ja Poliisikoiralaitoksen opettajana. Nykyään hän kiertää opettamassa tunnistusetsintää eri puolilla maailmaa. 

Päivi Romppainen on eläintenkouluttaja, Poliisikoira-lehden päätoimittaja, freelance-toimittaja sekä kirjailija. Tunnistusetsintää Romppainen on harrastanut ja opettanut vuodesta 2010 lähtien. 

Ilkka Hormila & Päivi Romppainen

Tunnistusetsintäkoirat – Koiran kouluttaminen ihmisen ominaishajun tunnistamiseen ja etsintään

352 sivua

Ilmestynyt toukokuussa 2019