Ajankohtaista

Koirakin voi tarvita aurinkovoidetta – 5 hyvää tekevää kesävinkkiä koirille

Ylläpito

Ei kommentteja

Eettistä ja ekologista koiranruokaa valmistava Edgard & Cooper kokosi viisi kesäistä vinkkiä, jotta koira saa viettää kesän terveenä ja häntä heiluen.

1)      Varmista riittävä vedensaanti

Aivan kuten ihminenkin myös koira tarvitsee kesähelteillä nesteytystä. Hyvä nyrkkisääntö on 50 ml vettä päivässä painokiloa kohti. Esimerkiksi 20-kiloinen koira tarvitsee litran vettä päivässä.

2)      Suojaa koiran iho auringolta

Auringon ultraviolettisäteily on koiralle haitallista samaan tapaan kuin ihmisellekin. Koiran ihon suojaamiseen sopii parhaiten lapsille tarkoitettu myrkytön, sinkkipohjainen aurinkorasva. Sivele sinkkivoiteella selän ja kylkien lisäksi herkästi palavat korvanpäät.

3)      Tarjoa lisäenergiaa marjoista

Oletko koskaan kokeillut tarjota koirallesi marjoja? Moni suomalainen koira napsii salaa mustikoita metsässä ja mansikoita kasvimaalla. Ne ovat koiralle turvallista ravintoa, samoin kuin karpalo, mustaherukka ja vadelma. Varmista kuitenkin, etteivät marjat ylitä kymmentä prosenttia lemmikin päivittäisestä energiansaannista.

4)      Pidä koirasi aktiivisena

Tiedäthän että venyttely ja liikunta tekevät hyvää lemmikillesi? Venyttely lämmittää lihassäikeet toimintavalmiiksi. Se lievittää jännitystä selkälihaksissa ja lapaluissa sekä tuottaa endorfiineja aivoissa. Pienikin venytysharjoitus tai kävelylenkki voi saada ihmeitä aikaan niin fyysisesti kuin henkisestikin! Muista kuitenkin antaa hurtalle helteellä hengähdys- ja juomataukoja, jotta meno ei käy liian raskaaksi.

5)      Valitse vain laadukasta ruokaa

Valitse koirallesi ruokaa, jossa on runsaasti tuoretta lihaa – ei prosessoituna tai kuivattuna. Suosi tuotteita, joissa käytetään aitoja, ravitsevia raaka-aineita lihaluujauhon sijaan. Lihan joukossa voi olla lisukkeena hedelmiä, kasviksia, marjoja ja yrttejä.

Jätä kommentti