Ajankohtaista, Luettavaa

Hakukoneoptimointi paikalliselle yritykselle – vinkit toimivaan markkinointiin internetissä

Ylläpito

Ymmärrä paikallinen hakukoneoptimointi

Paikallinen hakukoneoptimointi (Local SEO) on digitaalisen markkinoinnin strategia, joka on suunnattu erityisesti pienille ja paikallisille yrityksille. Se on erityisen tärkeä tapa lisätä näkyvyyttä alueellisesti, sillä se auttaa yritystä nousemaan esiin hakukoneissa silloin, kun käyttäjät etsivät palveluita tai tuotteita tietystä sijainnista.

Paikallinen SEO ei ole ainoastaan pienille yrityksille, mutta ne hyötyvät siitä erityisen paljon. Suuret yritykset voivat myös käyttää paikallista SEO:ta parantaakseen näkyvyyttään tietyillä alueilla tai kaupungeissa.

Tee yrityksestäsi löydettävä Google My Business -palvelussa

Google My Business on olennainen työkalu paikallisessa hakukoneoptimoinnissa. Se on ilmainen palvelu, jossa yritykset voivat luoda profiilin, joka näkyy Google-hauissa ja Google Mapsissa.

Kun luot yrityksellesi Google My Business -profiilin, muista täyttää kaikki tiedot huolellisesti ja päivittää ne säännöllisesti. Profiiliin kannattaa lisätä yrityksen nimi, osoite, puhelinnumero, aukioloajat ja kuvia. Asiakasarvostelut ovat myös tärkeä osa profiilia, joten pyydä asiakkaitasi jättämään arvosteluja.

Hyödynnä paikallisia avainsanoja

Avainsanojen käyttö on tärkeä osa hakukoneoptimointia, ja paikallisessa SEO:ssa tulee erityisesti keskittyä paikallisiin avainsanoihin. Tämä tarkoittaa, että avainsanoissa tulee mainita yrityksen sijainti, esimerkiksi ”kahvila Helsinki” tai ”autokorjaamo Turku”.

Paikallisten avainsanojen käyttö auttaa hakukoneita ymmärtämään, missä yritys sijaitsee ja millaisia palveluita se tarjoaa. Näin ollen, kun käyttäjät etsivät palveluita tietyltä alueelta, yritys nousee paremmin esiin hakutuloksissa.

Optimoi verkkosivusto mobiililaitteille

Mobiililaitteiden käyttö internetin selailuun on kasvanut huimasti, ja monet ihmiset etsivät paikallisia palveluita mobiililaitteillaan. Tämän takia on tärkeää, että yrityksen verkkosivusto toimii moitteettomasti myös mobiililaitteilla.

Mobiilioptimointi tarkoittaa, että sivusto latautuu nopeasti, on helppokäyttöinen ja näyttää hyvältä erikokoisilla näytöillä. Hakukoneet, kuten Google, suosivat mobiiliystävällisiä sivustoja hakutuloksissa, joten mobiilioptimointi parantaa yrityksen näkyvyyttä.

Luo laadukasta sisältöä

Laadukas sisältö on yksi tärkeimmistä tekijöistä hakukoneoptimoinnissa. Hyvä sisältö houkuttelee kävijöitä, saa heidät viipymään sivustolla pidempään ja palaamaan uudestaan.

Sisältö kannattaa suunnitella niin, että se vastaa paikallisten asiakkaiden kysymyksiin ja tarpeisiin. Voit esimerkiksi kirjoittaa blogipostauksia, jotka käsittelevät yrityksesi toimialaa paikallisesta näkökulmasta, tai luoda oppaita ja vinkkejä, jotka liittyvät yrityksesi tuotteisiin tai palveluihin.

Hyödynnä sosiaalista mediaa

Sosiaalinen media on tehokas tapa lisätä yrityksen näkyvyyttä ja sitouttaa paikallisia asiakkaita. Sosiaalisen median alustoja, kuten Facebook, Instagram ja LinkedIn, voidaan käyttää yrityksen tuotteiden, palveluiden ja tapahtumien markkinointiin.

Sosiaalisen median päivityksissä kannattaa hyödyntää paikallisia avainsanoja ja geotagata paikkoja, jotta yrityksen päivitykset tavoittavat paikalliset seuraajat. Sosiaalinen media tarjoaa myös mahdollisuuden vuorovaikutukseen asiakkaiden kanssa, joka on tärkeä osa brändin rakentamista ja asiakassuhteiden hoitamista.

Hanki arvosteluja ja suosituksia

Asiakasarvostelut ja suosittelut ovat erittäin tärkeitä paikallisessa hakukoneoptimoinnissa. Ne eivät ainoastaan paranna yrityksen mainetta, vaan myös lisäävät sen näkyvyyttä hakukoneissa.

Voit pyytää asiakkailtasi arvosteluja esimerkiksi Google My Business -profiiliin tai verkkosivustollesi. Hyvät arvostelut luovat luottamusta yritystä kohtaan ja saavat uudet asiakkaat kiinnostumaan palveluistasi.

Käytä paikallista linkitystä

Linkit ovat yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat siihen, kuinka korkealle yrityksen verkkosivusto nousee hakukoneiden tuloksissa. Paikallisessa SEO:ssa kannattaa erityisesti keskittyä hankkimaan linkkejä paikallisilta sivustoilta.

Voit esimerkiksi pyytää linkkiä paikallisen yhteisön tai yhdistyksen sivustolta, tai voit tarjota kirjoittaa vierasblogauksia paikallisille blogeille. Muista, että linkkien tulee olla laadukkaita – hakukoneet arvostavat relevanssia ja luotettavuutta.

Hyödynnä paikallisia tapahtumia ja yhteistyökumppaneita

Paikalliset tapahtumat ja yhteistyökumppanit ovat erinomainen tapa lisätä yrityksen näkyvyyttä ja saada uusia asiakkaita. Voit esimerkiksi osallistua paikallisiin tapahtumiin, tehdä yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa tai sponsoroida paikallista urheilujoukkuetta.

Nämä toimet eivät ainoastaan tuo yritystäsi esiin paikallisten asiakkaiden silmissä, vaan ne myös parantavat yrityksesi mainetta ja näkyvyyttä hakukoneissa. Muista jakaa tietoa tapahtumista ja yhteistyökumppaneista verkkosivustollasi ja sosiaalisen median kanavissasi.

Mittaa tuloksia ja tee jatkuvaa kehitystä

Hakukoneoptimointi on jatkuva prosessi, ja sen tuloksia tulee seurata säännöllisesti. Voit käyttää erilaisia työkaluja, kuten Google Analyticsia, seurataksesi muun muassa sitä, kuinka paljon liikennettä verkkosivustollesi tulee, mistä liikenne tulee ja mitä kävijät tekevät sivustollasi.

Seurannan avulla voit nähdä, mitkä toimet tuottavat parhaiten tuloksia, ja mihin suuntaan kehitystä tulisi tehdä. Muista, että SEO ei ole kertaluonteinen projekti, vaan jatkuvaa työtä, joka vaatii aikaa ja perehtymistä.

Yhteenveto

Paikallinen hakukoneoptimointi on tärkeä työkalu pienille ja paikallisille yrityksille, jotka haluavat parantaa näkyvyyttään ja tavoittaa asiakkaita omalla alueellaan. Paikallisen SEO:n avulla yritykset voivat hyödyntää Google My Business -palvelua, käyttää paikallisia avainsanoja, optimoida verkkosivuston mobiililaitteille, luoda laadukasta sisältöä, hyödyntää sosiaalista mediaa, hankkia arvosteluja ja suosituksia, käyttää paikallista linkitystä, hyödyntää paikallisia tapahtumia ja yhteistyökumppaneita sekä mitata tuloksia ja tehdä jatkuvaa kehitystä.

Me autamme, jos teillä ei itsellä ole aikaa tai osaamista – aivan kuten tilitoimisto auttaa tilien kanssa, autokorjaamo autojen kanssa, ja putkimies putkien kanssa, me autamme löydettävyyden ja hakukoneoptimoinnin sekä avainsanojen kanssa.

Tilaa meidät hakukoneoptimointi ja avainsana projektiisi

ER-tuki ja Kettu Markkinointi ovat tehneet töitä internetin maailmassa koko 2000-luvun. Google, hakusanamarkkinointi, sisällöntuotanto ja sitä kautta myös SEO ja hakukoneoptimointi ovat olleet töitämme jo vuosia. Meillä on työprosessi, meillä on tiimi, olemmeko se tiimi, joka auttaa teidän yritystänne löytymään helpommin tulevaisuudessa? Ota yhteyttä: myynti@ertuki.fi

Esimerkiksi: Aloitetaan analyysillä, missä ollaan nyt, ja millaisilla hakusanoilla teidät löydetään vs. millä teidät kannattaa löytää – tällainen projekti kustantaa vain alkaen 750 euroa – tulokset tuovat investoinnin takaisin, mikäli teillä vain on tuotteita tai palveluita myytäväksi.

Mutta jos mennään isompaan projektiin, niin tarjolla olisi:

  • Kattavan hakusana-analyysin joka tehdään ohjelmallisesti – ei “musta tuntuu”-tiedolla
  • Kilpailutilanteen ja kilpailijoiden analysoinnin ohjelmistollisesti
  • Otsikoiden ja title-elementtien optimoinnin ehdotukset yrityksen omille sivuille perustuen yli 20 vuoden kokemukseen
  • Ehdotuksen sisältöjen optimoinnille hakusana-analyysin mukaan perustuen yli 20 vuoden kokemukseen
  • Ohjeet sisällöntuotantoon perustuen yli 20 vuoden kokemukseen
  • Toimenpide-ehdotukset jatkoa ajatellen

Riippuen yrityksen toiveista, tarpeista ja tilanteesta hakukoneoptimointi ja avainsanaprojektin kustannukset alkavat 2500 eurosta.