Ajankohtaista

Evidensian päivystävien sairaaloiden verkosto laajenee – Kouvolaan ollaan avaamassa 24/7-sairaalaa vuodenvaihteessa

Toimittaja

Alkuvuodesta 2021 Evidensia eläinlääkäriasemaverkoston tavoitteena on palvella 24/7 jo seitsemällä paikkakunnalla. Kouvolassa eläinsairaalan tilat ovat jo hyvässä valmiudessa ja parhaillaan rekrytoidaan lisää henkilökuntaa.

Perinteikästä Kouvolan eläinsairaalaa valmistellaan ympäri vuorokauden päivystäväksi eläinsairaalaksi. Syksyn aikana rekrytoidaan lisää henkilökuntaa ja kasataan muun muassa ensi- ja tehohoidon tiimi. Päivystystoiminta on tarkoitus aloittaa vuodenvaihteessa. Sairaalassa on nykyisellään kattavat mahdollisuudet potilaiden tutkimuksiin ja hoitoon. Toiminnan laajennuksen myötä palvelut laajentuvat myös päivystysaikaan, mutta eläinsairaalassa toimii jatkossakin ajanvarauksella useita erikoisosaajia, jotka vastaanottavat myös lähetepotilaita ympäri Suomen. Sairaalan tilat ovat jo hyvässä valmiudessa päivystystoiminnan aloittamiselle, mutta toimitilat valmistellaan vielä pienillä muutoksilla ympärivuorokautiseen sairaalakäyttöön sopiviksi. Eläinsairaala toimii jatkossakin tutussa osoitteessa Kouvolassa Palomäenkatu 54.

Kouvolan eläinsairaala on täyden palvelun talo, josta erityisinä vahvuuksina voi nostaa kirurgian, sisätaudit ja diagnostiikan. Käytössä on muun muassa Suomen ensimmäinen 64-leike CT-laite, laaja valikoima tähystimiä, kolme röntgenlaitetta ja kaksi leikkaussalia.

– Kouvolan eläinsairaala on toiminut Kouvolan alueella kohta 30 vuoden ajan ja eläinsairaalan potilaat ovat aina olleet perheenjäseniä. Kouvolan eläinsairaala on aina ollut ja on edelleen yksi Suomen parhaiten varustelluista eläinsairaaloista. Kouvolalaisten sydäntä lähellä on ollut aina uusien tuulien tuominen praktiikkaan. Näistä esimerkkeinä lukuisten mm. uusien leikkaustekniikoiden ja laitekokonaisuuksien käyttöönotto ensimmäisten joukossa, kertoo sairaalan johtaja Pia Kesti.

– Vaikka olosuhteisiin ja laitteisiin on panostettu merkittävästi koko historian ajan ei koskaan matkan varrella ole päässyt unohtumaan se kaikkein tärkein, ne ihmiset, jotka sairaalassa työskentelevät. Mottona on ollut ja on jatkossakin, ”töissä pitää olla mukavaa”. Töihin pitää olla mukava tulla ja sieltä pitää olla mukava lähteä kotiin työpäivän jälkeen, Pia jatkaa.

Rekrytoinnit parhaillaan käynnissä

Hanke etenee rekrytoinneilla ja etenkin ensi- ja tehohoidon tiimin kasaamisella. Pia Kesti uskoo uuden hankkeen olevan kiinnostava työelämän vaihtoehto eläinlääketieteen ammattilaisille. Kouvolassa onkin nyt tarjolla mielenkiintoista työtä mielenkiintoisten työystävien seurassa mielenkiintoisessa ympäristössä. Töitä on tarjolla eläinlääkäreille, klinikkaeläinhoitajille ja sairaanhoitajille. Tarjolla on eläinlääkärille myös ensi- ja tehohoidon tiimin vetäjän paikka.

Kouvola talousalueena sijaitsee maantieteellisesti keskeisellä paikalla, jossa on mukava asustella. Myös kulkuyhteydet joka suuntaan ovat erinomaiset – Tikkurilasta pääsee junalla tunnissa, autollakin matkaa tulee vain hiukan enemmän. Asunnot ovat perinteisesti olleet valtakunnan halvimpia. Luonto ja harrastusmahdollisuudet ovat Kouvolassa aina lähellä, harrastitpa sitten liikuntaa ja kulttuuria. Luonnosta nauttiville meiltä löytyy myös Repoveden kansallispuisto ja erämaa-alue sekä Saimaan ja Päijänteen vesistöt, Pia listaa.

Lähde: MyNewsDesk