Ajankohtaista

Evidensia tukee koronakoirien koulutusta

Toimittaja

Ei kommentteja

Helsingin yliopisto on tutkinut koirien käyttöä koronatestauksessa ja Wise Nose – Suomen hajuerottelu Ry on nyt aloittamassa laajamittaista koronakoirien koulutusta. Suomen suurin eläinlääkintäalan toimija Evidensia Eläinlääkäripalvelut Oy on sopinut taloudellisesta tuesta hajuerottelukoulutuksen toteuttamiseksi. Evidensia Eläinlääkäripalvelut Oy kustantaa koulutuksen toteuttamisen, koulutuksessa olevien koirien terveydenhuollon ja ravinnon sekä toimeentulon koirien ohjaajille koulutuksen ajalta.

Hajuerottelukoulutuksessa selvitetään koirien soveltuvuutta COVID-19-positiivisten ihmisten tunnistamiseen. Kokeilu aloitetaan syyskuussa Helsinki-Vantaan lentoasemalla, jonne ollaan parhaillaan rakentamassa testausasemaa. Ensimmäiset koronakoirat ovat jo valmiita kokeiluun ja ensimmäinen ryhmä saadaan koulutettua noin kuukauden sisällä.

Koulutustoiminta on käynnistynyt vapaaehtoisvoimin, eikä koirilla ole virkakoiran statusta, mikä puolestaan on tuonut haasteita koulutuksen rahoittamiselle julkisin varoin. Toistaiseksi koirien hajuerottelua koronaviruksen osalta on koulutettu lähinnä laboratorio-olosuhteissa.

Toukokuussa Helsingin yliopisto kertoi koronavirustutkimuksestaan, jossa havaittiin koirien suoriutuvan tehtävästä nopeasti ja saavuttavan luotettavia tuloksia. Tutkimuksesta vastaa Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan tutkimusryhmä.

Lähde: MyNewsDek

Jätä kommentti